Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/vanders2/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/home/admin/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php56/lib/php/) in /home/admin/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 323
Waar vraag ik een studentenlening aan? | Geld lenen student

My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Waar vraag ik een studentenlening aan?

Ja, een bekende vraag: “Waar vraag ik een studentenlening aan?”. Er zijn meerdere antwoorden mogelijk, er zijn ook meerdere opties mogelijk voor het lenen van geld als student. Vandaar dat we ook verschillende opties gaan bespreken, een studentenlening aanvragen is niet zomaar iets!

Optie 1 is geld lenen bij een bank. Een studentenlening aanvragen bij een bank kan voordeliger zijn, maar ook veiliger. Dan nog krijgt niet iedere student een lening mee (zeker niet in deze tijden) en moet je er wel wat voor doen, je moet ze overtuigen, ze duidelijk maken dat je het geld niet aan onzin gaat uitgeven en het daadwerkelijk kan en zal gaan terug betalen, want dat is verplicht: de studentenlening moet je aflossen, met rente. Dit houdt in dat je meer terug betaalt dan je daadwerkelijk leent in eerste instantie, hier is niets aan te doen, dit is overal zo.

Leningen worden op kleine schaal gedaan, maar ook op grote schaal (banken – overheid, etc). Geld lenen bij een bank is dus een optie, maar er zijn meer opties. Nog even handig om te weten: het is slim om een studentenlening aan te vragen bij de bank waar je zit. De ING is een jongerenbank, prima om geld te lenen. Zeker als je er al zit scheelt het een hoop werk en een hoop gedoe, een studentenlening aanvragen bij de ING is dus een prima optie!

Optie 2 is geld lenen bij een bedrijf dat alleen maar geld uitleent, de hele dag door. Dit soort bedrijven zijn dus professioneel en verdienen hun geld met het uitlenen van geld, dit doen ze maar al te graag. Waarom? Het is heel simpel, ze verdienen er dik aan. Ten eerste is er de rente, die verplicht moet worden betaald. Als je 100 euro leent, betaal je bijvoorbeeld 110 euro terug. Nu denk je nog: “Ooh, maar dat valt reuze mee!”. Klopt, als een bus. Maar, wanneer het om grotere bedragen gaat, maken ze duizend(en) euro(‘s) winst over de aangevraagde studentenlening, je verliest er dus sowieso geld mee. Daarnaast komt het wel eens voor dat mensen te laat zijn met het aflossen van de (studenten)lening, waardoor je nog dieper in de problemen (kan komen)/komt. Wanneer dit het geval is treden te kleine lettertjes in werking: je bent ermee akkoord gegaan dat de rente per dag met 0,5 wordt verhoogd of iets dergelijks, waardoor het al snel kan oplopen tot een enorm bedrag dat je moet terugbetalen. Het is dus pas verstandig om te lenen als jeĀ zeker weet dat je het (ooit) kunt terug betalen! Zorg dat je goed weet wanneer je het terugbetaald moet hebben, wat de extra regels zijn (wanneer je te laat bent) etc.

Succes met het aanvragen van je studentenlening!

  • Geld lenen als student
  • Geld lenen als student


    Ja, ook studenten hebben wel eens geld nodig. Steeds meer studenten sluiten een studentenlening af, waardoor ze geld lenen als een student. Het is niet zo dat hier veel voordelen aan zitten vergeleken met echt geld lenen - ook studenten moeten rente betalen over het geleende bedrag.