Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/vanders2/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/home/admin/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php56/lib/php/) in /home/admin/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 323
Voorwaarden studentenlening | Geld lenen student

My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Voorwaarden studentenlening

Niet iedereen mag zomaar een studentenlening aanvragen, er zijn voorwaarden aan verbonden. Dat is maar goed ook, anders zou iedereen maar kunnen gaan lenen en lenen, het zou een zootje worden. De voorwaarden voor een studentenlening:

  • Woonachtig in Nederland
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je ontvangt een basis studiefinanciering
  • Je hebt geen negatieve BKR toetsing

Laten we deze punten eens beter bekijken.

1. Woonachtig in Nederland:

Tsja, er komen nu natuurlijk al een hoop vragen. “Ik ben een Nederlander, maar woon momenteel in België”, of: “Ik ben op stage in het buitenland, wat nu?”. Dit zijn lastige vragen waar veel kleine regels voor zijn, al met al een hoop gedoe. Woonachtig in Nederland betekent dat je in Nederland woont, niet meer, niet minder. Dit is vrij logisch, als bank wil je natuurlijk zeker weten dat je het geld terug krijgt (met rente!). Als een persoon niet in Nederland woont kun je moeilijk langsgaan bij diegene. Als de persoon wel in Nederland woont kan er verdere actie worden ondernomen, maar anders kost het de bank teveel tijd/moeite. Vrij logisch dus dat de persoon in Nederland moet wonen. Wat betreft de mensen die tijdelijk in bijv. België zijn: bel even naar de bank/instelling waar je geld wilt gaan lenen, die weten de kleine regeltjes uit hun hoofd. Het verschilt per bank/instelling.

2. Je bent 18 jaar of ouder

Spreekt voor zich lijkt me. Geen kleine lettertjes, geen gekke dingen, gewoon 18 jaar of ouder zijn. “Mag ik al lenen als ik 17,5 ben?”, NEE, 18 is 18. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dit zijn de basis regels voor een basis studielening.

3. Je ontvangt een basis studiefinanciering

Dit spreekt ook voor zich, zoek anders even uit welke soort stufi je ontvangt. Het kan erg verschillen namelijk, de een heeft een specialer pakket dan de ander. Dit is een regel die je een beetje mag verwaarlozen, dit verschilt sterk per de plek waar je gaat lenen.

4. Je hebt geen negatieve BKR toetsing

Heb je eerder geld geleend en ging dat niet goed? Dan kan het wel eens een probleem worden om weer geld te gaan lenen. Voor meer informatie is het handig om even te bellen naar een bank/instelling, die weten precies wat wel en niet mag.

  • Geld lenen als student
  • Geld lenen als student


    Ja, ook studenten hebben wel eens geld nodig. Steeds meer studenten sluiten een studentenlening af, waardoor ze geld lenen als een student. Het is niet zo dat hier veel voordelen aan zitten vergeleken met echt geld lenen - ook studenten moeten rente betalen over het geleende bedrag.