Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/vanders2/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/home/admin/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php56/lib/php/) in /home/admin/domains/geldlenenstudent.net/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 323

Student geld lenen: waarom?

Waarom, waarom, tsja, een vervelend woord. Soms is er een echte reden, een andere keer niet. Geld lenen als student is niet altijd verstandig, dat is een feit. Veel studenten verdienen (niet genoeg) om de studentenlening (op tijd) terug te betalen, waardoor ze alleen maar meer in de problemen komen. Geld lenen als student, dat moet je dus zien te vermijden. Maar, niet altijd hoor. Als je gewoon een inkomen hebt, alles onder controle hebt en klaar bent om te lenen… Wacht… Waarom zou je dan geld lenen als student? Een studentenlening aanvragen kost geld hoor, je betaalt rente!

Om dit uit te leggen maak ik onderscheid: primaire en secundaire behoeften. Primaire behoeften, dat noem ik eten. Secundaire behoeften, denk aan een scooter, beamer of de nieuwste telefoon. Veel studenten kunnen niet goed met geld omgaan en willen de nieuwste spullen, ook al hebben ze het geld er niet voor. En dan? Ja, dan gaan we massaal geld lenen. Dom, dom, dom.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.